måndag 22 maj 2023

Jag erkänner mitt fel!

Igår kväll när vi anlände till huset på Vintergatan i Insjön så var det bara att slänga upp dörrar och fönster på vid gavel. Ett gammalt trähus från förra sekelskiftet blir väldigt varmt när temperaturen kommer upp i 20-graders-strecket flera dagar i rad. Dessutom hade det varit helt igenbommat och öde i nästan en vecka, så då blir det än värre. Vi fick inta kvällsmaten, en fräsch sallad, på balkongen i skuggan där det var svalt och skönt. Ljuset alldeles fantastiskt, fågelkvittret öronbedövande och så kyrkklockans slag med jämna mellanrum.
I morse tog jag hundpromenaden extra tidigt eftersom båda hundarna tycker det är jobbigt att gå när det är för varmt.
Idag har jag tillbringat mycket tid under det blommande äppelträdet med både frukost, lunch och virkning. Hundarna har gjort mig sällskap. Var bara iväg en sväng till affären för inköp av veckans mat.



 Vi sniffar mycket, hundarna och jag. Men vad gäller målet för våra nosar/näsa så har vi lite olika smak. Medan de fyrbenta varelserna luktar sig fram efter andra hundars kiss-markeringar, så stannar jag till vid varje hägg och drar in djupa andetag. Det är så ljuvligt!

Sen måste jag, efter att i flera år haft fel, be alla ornitologer och andra fågel-kunniga om ursäkt! Igår när vi satt på balkongen och intog vår måltid, så var det enda jag saknade "svalornas svirr-läte", idag när jag drack mitt lunch-kaffe så hörde jag dom! Två stycken flög högt upp i skyn och jag blev alldeles lycklig!  Det är bara det att det inte är svalor! Det är Tornseglare!! Jag gick ut på You Tube och sökte och fick där reda på att man tidigare felaktigt benämnt Tornseglare för tornsvalor, men att dom inte alls är besläktade med svalor utan med "seglar-släktet" dit t ex kolibri hör. Så får jag väl ändå vara tacksam för att jag fick rätt kunskap tillslut! Det är Tornseglarnas svirrläten som jag älskar och förknippar med sommar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar