fredag 26 maj 2023

En balkong, en bra bok och en Margarita


Jag har alltid önskat mig en rymlig balkong med utgång från sovrummet.  Ett tag pratade vi om att bygga ut vardagsrummet i vårt nuvarande radhus, och då skulle jag samtidigt kunnat få en balkong på övervåningen, men det blev aldrig gjort, vi tyckte att det kostade för mycket pengar i förhållande till vad vi skulle få i utrymme.
Nåväl, i det här huset på Vintergatan finns det en alldeles perfekt balkong, med vacker snickarglädje dessutom och fin utsikt över trädgård och åkrar, blånande berg och grönska. Här satt jag i går när dagens sista hundpromenad var avklarad och jag hade duschat och ännu inte var redo för middag. Blandade till en Margarita, tände ett ljus och satt i den sköna fåtöljen och läste en timme. Det var riktigt ljuvligt!
Det här dygnet har jag varit ensam i huset, dottern har varit på konferens i Tällberg. Lite olustigt kändes det när jag vaknade till under natten för att det skallrade och lät. Jag fick gå upp och stänga fönstret som stod och slog i blåsten, men jag kunde inte låta bli att tänka på tjuvar och skurkar. I går natt blev nämligen grannen mitt emot utsatt för en stöld av bildelar. Han bor inte själv i huset, utan har det som uppställningsplats för möbler, och utanför står en liten skåpbil. Det är verkligen så nära och jag kan inte förstå hur varken jag eller hundarna hört något, eftersom fönstret stod öppet och dom som höll på måste använt olika verktyg och även kört fram en bil för att frakta bort grejerna. Bilen som skulle på besiktning efter helgen, är nu bara att skrota. Ägaren Börje, en äldre man, skakade på huvudet åt att polisen inte hade tid att komma och ta fingeravtryck på kvarglömda verktyg, men att dom har tid att stå utanför systembolaget i Djura när man kommer för att handla.
Nåja, jag somnade om utan problem, men visst böjde jag mig ut genom fönstret innan jag stängde det, för att se om det var något skumt på gång i närheten.
Jag har gått och blivit skrovlig i halsen och har varit väldigt hes i ett par dagar. Har varit hopplöst att ropa in hundarna när dom springer lösa i trädgården, det har inte låtit mer än krax och väs. Snart dags för förmiddagspromenaden och sen tänkte jag städa huset så det är helgfint till dottern kommer hem. Även maken dyker upp nu till helgen, så jag hoppas rösten återvänder så jag kan delta i prat!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar