torsdag 18 maj 2023

Ingen himmelsfärd....

...men däremot en cykelutflykt! Båda döttrarna, svärsonen, maken och jag. 
Vi föreslog redan vid middagsbordet igår, att vi tänkte åka och titta på kungsängsliljorna som blommar nu. Det blev inte direkt några jubelrop, men alla följde ändå med utan protester.


Kungsängsliljorna är som ståtligast nu och fältet lyste vinrött, inte bara i Kungsängen utan även bortanför Skarholmen mot Vårdsätrabadet var det ett par fält fulla av blommor.


 För vi fortsatte att cykla. Längs Fyrisån, förbi Ultuna, Liljekonvaljeholmen, Sunnersta mot Graneberg. Vid Lyssnaängsbadet dukade vi upp wraps med bacon och coleslaw, kall öl, Prinsesstårta och kaffe. Efter två dagar med häll-regn kändes det fantastiskt att få njuta av sol, blå himmel och värme igen. Och mat smakar som bäst utomhus, så jag hoppas på många mat- och fikastunder utomhus de kommande månaderna!

Men ikväll dukar vi inomhus. Det blev bara maken och jag kvar hemma ikväll och jag ska svänga ihop en risotto och steka lite kyckling. Blir nog t om så att vi ska äta framför teven. Har ett par avsnitt av serien Brigitte Bardot att ta igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar