lördag 20 maj 2023

Fredag- och lördags-sysslor

Så blev vi en person mindre i huset, när svärsonen flög iväg till USA. Han ska gå en 4 veckors lång utbildning genom jobbet.
Vi cyklade ner på stan för att äta lunch, men det hade en stor del av befolkningen också tänkt, så uteserveringarna var överfulla. Till viss del kan det bero på att nätverket Round Table hade samling i stan så 1200 hitresta deltagare var med och trängdes. Äldste sonen är med och nätverkar så han har haft fullt upp i helgen.

'
Vi provade att cykla förbi Botaniska trädgården och där fick vi ett trevligt bord i solgasset och det blev riktig sommarkänsla med ett glas rosé och kallrökt laxmacka. Den gravida dottern blev riktigt avundsjuk och hade gärna druckit ett glas, men höll sig till Loka citron. Hon har kommit mer än halvvägs nu och magen är så rund och fin. Den blivande mostern är exalterad och kan inte låta bli att känna och lyssna och ropa.

                                                    
Fast igår, efter middagen, hade hon fokus på sin lilla vovve som fick en trimning, sommarlooken! Svansen varhela tiden mellan benen, men hon stod still den halvtimme matte höll på. Det var en rejäl hög med hundhår på gräsmattan och nästan lite råttvarning på svansen, som blev så tunn när pälsen försvann.

Idag ska maken och jag på teater, en jubileumsföreställning för Panikteatern, en grupp som bildades på 70-talet och hade flera riktigt bra föreställningar här i stan. Det är bara en enda föreställning och det är min bror, Leif Österlund, som bjudit in. Han är med och spelar piano, vet inte om han har någon roll idag, men det blir skoj att se. 

Till kvällen har vi tänkt grilla lammspett. Vi har båda döttrarna hemma. Imorgon ska vi på en lägenhetsvisning och sen följer jag med upp till Insjön. Återkommer därifrån under veckan som kommer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar