måndag 17 december 2018

I väntans tider....

I morse vaknade vi upp till ett fint snötäcke. Inte så djupt, men ändå vintervitt, vackert.
Jag släpade ut min vintercykel ur förrådet, bara för att konstatera att det var punktering på bakdäcket, så det blev till att slira iväg på sommarcykeln i alla fall. Den for lite hit och dit, så det var varken behagligt eller enkelt att ta sig till jobbet.
Intentionen i morse var att komma hem, äta middag och sen gå på ett gympa-pass, men efter nio timmars jobb med 15 minuters rast när jag tryckte i mig lite ostkaka och sylt, så var jag varken fysiskt eller mentalt redo för att gå utanför dörren igen, när jag väl kommit hem.
Jag hällde upp ett glas rödvin och stekte rejäla köttfärsbiffar istället.
Sen började jag skriva inköpslista till julmaten, yngsta dottern var på mig idag och undrade om jag gjort köttbullarna ännu. Det har jag inte, men jag planerar helgen som matlagning och baknings-helg.
Såvida jag inte behöver rycka ut som barn- och hundvakt. Vi går ju "i väntans tider"! Den 22 december är beräknad nedkomst för sonhustrun, men man vet ju aldrig när den lille räknar med att vilja komma ut. Nu ligger mobiltelefonen redo på nattduksbordet, och jag har på ljud även på dagtid på jobbet. Det är så spännande! Vem är den lille personen därinne tro? Ska det bli ett litet Jesusbarn?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar