tisdag 11 december 2018

Närvaro och känsla

Igår kväll började min dator plötsligt uppdatera sig, utan att jag bett om det, och jag orkade inte vänta till den var färdig. Därav blev det sömn istället för skrift.

Kanske var jag extra trött efter Gong-meditationen jag var med om efter kvällens yogapass. Läste om det när jag kom hem;  Gongens vibrationer är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade "saker" för att sedan dra sig tillbaka till evigheten! Syftet med en gongmeditation är att eliminera spår av emotionellt återkommande karma, genom att leda lyssnarna till yogisk neutralt tillstånd. Upplevelsen av gången fördjupar kontakten med själen.

Eller så var jag bara trött efter att ha tillbringat elva timmar på jobbet......
I vilket fall som helst har jag anmält mig till ett extra långt pass med kundaliniyoga och gong-meditation på lördag, så får jag väl se om jag känner mig lika trött efter det.

Visst kan det låta lite flummigt ibland, men yoga har något som tilltalar mig mer och mer. Bl a så deltar jag i en "adventskalender" på facebook som heter Yogajulkalendern 2018 . Varje dag får man en ny övning beskriven för sig på ett mycket instruktivt sätt, man får också veta tankarna kring varje övning och saker att tänka på och ta med sig under dagen. Idag t ex "Känn dig själv idag. Inga ord är nödvändiga, bara ren närvaro och känsla."  Den är faktiskt riktigt bra!

Ikväll kan jag dock glömma allt vad yoga och meditation heter. Då är det umgänge med barnbarnen som gäller. Jag ska hämta dom på förskolan, sova över hos dom och vara med på deras Luciafirande i morgon bitti.

Återkommer onsdag kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar