torsdag 20 september 2018

Mode-peppad



En rolig version av en riktigt bra låt och en fantastisk sångerska! Det var bl a den låten som gjorde mig lite lätt lomhörd ikväll, när jag och min syster var på modevisning inför Uppsala Fashion Weekend.
Det bjöds på cava och goda kikärtsburgare i rikliga mängder och så var det modevisning från många olika företag i citykärnan. Vi satt långt fram och nära högtalarna. Volymen fick trumhinnorna att dallra. Höstmodet visades i snabbt tempo på unga och äldre modeller, smala och kraftiga, män och kvinnor med olika hudfärger. Utbudet var brett. Just låten Respect, spelades när Stickspåret visade sina kläder, och det var en av de butiker som både syrran och jag gillade bäst.
Visst är det roligt med kläder och mode, och man påverkas mer än man vill erkänna. Innan vi gått hem, hade syrran bokat 3 timmar med en "personal shopper" .

Så kom jag lagom hem till Mia Skäringers nya programserie Kropphets startade. Där bjuder hon frikostigt på sig själv och sin egen problematik kring kroppsuppfattning och mående. Hur hon brottats med ätstörningar och självskadebeteende. Själv möter jag så gott som dagligen ungdomar i skolan med liknande problematik.
Det är väl en del av modeindustrins baksida, vilket gör att det roliga lite stockar sig i halsen och jag får lite tvetydiga känslor.

Men om vi alla, oavsett kroppstyp, hudfärg eller ålder får kosta på oss att vara vackra, nog är det väl roligt med kläder.

Roligt verkade dock inte ungdomarna från Hagströmska , Uppsalas modegymnasium ha det! Alla ungdomar som visade egendesignade kläder gick som gravallvarliga zombies på catwalken. Men kanske var det en del av showen...

Och vad drar jag för slutsats av höstens trender? Fuskpälsar, glencheck-rutor, boot-cut, vadlånga byxor, mönstrade byxor, grönt, stora stickade tröjor a´la 80-tal.

Peppad och sugen på lite nytt till höstgarderoben blev jag, och när jag hämtade ner mina höst- och vinterkläder från vinden häromdagen och hängde ut på vädring, så insåg jag att det faktiskt är dags att kosta på sig lite nytt.
Men med tanke på nästa veckas aktivitet, så behåller jag sommargarderoben ännu ett tag!
Godnatt så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar