måndag 10 september 2018

Kändes inte bra.....

Det skrivs mycket om miljö- och resursmedvetenhet, bl a om att minska matsvinnet. Det slängs stora mängder ätlig mat i Sverige varje dag.
Själv har jag alltid tyckt mig vara duktig på att ta till vara rester i kylen och skafferiet.
Men idag! Kändes inte alls bra!

Det började med att jag kom hem ganska sent från jobbet och tänkte äta upp den lilla biten äppelkaka som stod kvar på diskbänken sedan i torsdag. När jag lyfte på foliet som täckte kakan, så flög ett moln av små bananflugor upp. Gissa om jag förlorade aptiten och allt åkte direkt ner i komposten, tillsammans med den lilla skvätt vaniljsås som skulle varit till.
Därefter gick jag igenom kylen.
I sommar när vi varit flera hemma som handlat och lagat mat, så har jag inte haft full koll på vad som finns. Nu var det dags att gå igenom, rensa och torka ur.
Där fanns fem burkar senap!! Där fanns mögliga oliver, en skvätt möglig pesto, en burk jäst havtornssylt, surnad smaksatt creme fraiche i tre varianter, rutten ingefära och salladslök och en halv burk kimchi med konstig beläggning.
Bara att skrapa ur allt i komposten och tvätta burkarna.
Det kändes inte bra!!
Men nu börjar vi på ny kula. I höst ska inget stå och bli gammalt, jag ska ha bättre koll och ta vara på allt.
Vi började redan ikväll, genom att ta fram en burk biscotti, som jag bakat till en dessert när vi hade gäster,  tidigare i somras. Dom gick alldeles utmärkt att knapra på till kvällsteet.

Och inte vet jag om det går att dra någon parallell till Sofia Sivertsdotters ord på instagram ikväll, men bra är det;

Löven faller inte för att något tar slut, utan för att något nytt börjar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar