lördag 4 juli 2020

Sgroppino - en ny upptäckt!


Ett av mina färdigställda syprojekt var dessa två förvaringar. Det ena är ett "överlevnadskit för lärare" (innehållandes visselpipa, huvudvärkstabletter, handsprit, handkräm, choklad, doftljus och en fotkräm för trötta fötter) och det andra är ett "sommarfikakit" (innehållandes marmelad och tre sorters hembakat)
Dessa överlämnades i går kväll, då vi var hembjudna till min student som jag varit handledare åt, från och till under 2 år. Nu är hon färdig lärare och har fått sin tjänst på Montessori-skolan inte så långt ifrån Eriksbergsskolan. En kursare till mig hade den tjänsten, men skulle gå i pension till detta läsår, så jag tipsade min student om den och hon ringde, kom på intervju och fick jobbet.
Hon var så tacksam så hon ville bjuda mig och maken på middag, och vilken trevlig kväll det blev!
Först bjöds ett överdådigt bord med hembakt västerbottenpaj och yoghurtbröd, en fräsch sparrissallad och så rökt lax med romsås och ett dignande fat med rökta räkor och aiolo. 
När man var så mätt att man inte kunde få ner en enda räka till, då gick värdinnan och vispade ihop en drink!
Och det var inte vilken drink som helst utan en mycket angenäm sådan som lade sig som balsam över all den goda maten i magsäcken. 
En Sgroppino (först vispades citronsorbet med vodka så det blev alldeles fluffigt och sen hällde man på prosecco) Kallt, fräscht och ljuvligt gott!


Och inte vet jag om den även gav nya krafter till att äta, för vi fortsatte med vin och rabarberpaj ute på balkongen i skymningen, där fullmånen hängde som ett lysande klot över hustaken.

Men idag är en ny dag.
Maken drog iväg tidigt till golfbanan i Strängnäs. Dottern är iväg och jobbar. 
Själv ska jag ägna tid i köket. Marinera och torka kött och baka mazariner och muffins.
Och så blir det en hundpromenad förstås.
Den här bilden tog jag på gårdagens promenad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar