måndag 6 juli 2020

Vi har i alla fall skruvat ihop en skottkärra!



En skottkärra. Ja, det är en vanlig skottkärra på fotot.
Men för att det skulle bli en "helt vanlig skottkärra" så slet maken och jag en dryg timme tillsammans på eftermiddagen idag. Vi bytte plats på skänklarna och på hjulet tre gånger innan vi fick ihop eländet. Och hjulet är skevt, men nu är det i alla fall ihopskruvat, och skottkärran kan nog gå att använda. 
Den gamla skottkärran hade verkligen gjort sitt. Handtag och skänklar var i trä och så murket att den var på väg att falla isär. Vi hade ärvt den av mamma som i sin tur övertog den då de köpte huset 1973, så den hade några år på nacken. Men nu ligger den i en container på miljöstationen.
Dit åkte vi med ett dussin säckar jord och murket trä på en släpkärra som vi kört hem nytt impregnerat  virke till trädäcket på i morse. För makens första semesterdag har ägnats åt arbete.

Och jag tycker det är trivsamt när vi är hemma båda och ägnar oss åt reparationer i hemmet. När vi hjälps åt med avbrott för fikapauser.

Och så tycker jag om när man har tid att laga extra goda vardagsmiddagar. Testa nya recept. Hälla upp ett glas vin. Hämta råvaror i trädgården. Repa timjan, hacka basilika och persilja, skära sallad och rabarber. 


Och kroppsligt arbete ger resultat som syns!

Ja, vi har ju i alla fall skruvat ihop en skottkärra......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar