tisdag 3 december 2019

Motivation....


På skolan märks det verkligen att det drar ihop sig till jullov. 
På hemkunskapen bakas pepparkakor, och doften sprider sig ända in i min slöjdsal, där eleverna spelar julmusik och sjunger med, samtidigt som dom sitter och jobbar så att fingrarna glöder för att hinna klart till betygsättning om en vecka. Det tränas på Lucia-sånger och övas till julavslutning. Och jag binder buxbom runt Luciakronan.

I övrigt idag har jag gått och grunnat på en podd jag lyssnade på i morse, där dom pratade (mycket förenklat) om Self Determination Theory. Hur vi människor drivs av motivation, och att den är så olika för olika människor. En yttre motivation i form av pengar eller karriär. En inre motivation i form av att vi känner tillfredsställelse av att hjälpa andra eller göra gott på olika sätt.  Att vi alla människor har tre basbehov; vi behöver känna tillhörighet med andra människor samtidigt som vi vill känna oss självständiga och fria och så behöver vi få lagom med utmaningar.
Intressant!

Just nu är min egen motivation att dricka en kopp glöggte och se ett avsnitt av Hjärtats vägar, en australiensisk serie jag följer på Svt Play.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar