måndag 23 april 2018

Tears are words the heart can´t say.



Idag när jag satte mig i bilen för att åka och veckohandla mat spelades Wild World på radio och mina tårar började rinna, så jag fick blinka för att kunna se att köra!
Texten och melodin har alltid berört mig starkt, ända sedan den gick varm på kasettbandspelaren den första hösten jag flyttat hemifrån och bodde uppe i Östersund.
Och ibland är jag bara lite extra känslosam.
Idag var en sådan dag!

Men det är inte negativt att ha lätt för att gråta! Hittade detta på nätet;

1. Du blir i bra fysisk form!
Om du gråter ofta så har du en hälsosam och stark kropp. Att hålla in känslor kan orsaka psykisk ohälsa, vilket i sin tur kan leda till värre sjukdomar. Att gråta sänker också kolesterolhalten i din kropp och gör att du automatiskt får mindre ångest.

2. Du kan ändra ditt humör snabbare!
När du gråter så har du tillåtit dig själv att känna något obehagligt. Om du gråter så konfronterar du dina känslor på en gång, och forskning visar att tårarna gör att du mår bättre snabbare, än om du inte gråter.

3. Du blir modig!
Att visa sig sårbar är inte alltid lätt. Det finns flera risker med att öppna sig, det är t ex lätt att bli sårad. Men om du kan tillåta dig själv att gråta inför andra så är du väldigt modig för det första, men du kommer också att inse att du vinner på det i längden.

4. Du blir en god kommunikatör!
Om du har lätt för att gråta så är du ofta väldigt öppen med dina känslor. Du har därför lätt för att förstå andra människor och hur dom känner och därför känner många att dom kan prata med dig om allt.

5. Du får starkare relationer!
Det är lätt att stänga ute allt och alla när du egentligen vill gråta ögonen ur dig. Gråt istället, du är starkare om du tillåter dig själv att visa dig svag och kommer genom detta att få starkare relationer med dina nära och kära.

6. Du lär känna dig själv!
Om du tillåter dig själv att gråta så kommer du att lära känna dig själv bättre. Du kommer få bättre kontroll över dina känslor och förstå varför du mår som du gör.

7. Du blir lyckligare!
Om du har lätt för att visa känslor när du är ledsen så har du ofta lika lätt att vara glad och känna lycka. Du som gråter ofta blir dessutom ofta gladare när du väl blir glad.

Ett litet uns av sanning ligger det väl i dessa punkter!?!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar