söndag 17 mars 2024

Spontan slanke-kur....

 


Lördagkvällens barnvaktande blev det en hel del ritande. Tänk vilken utveckling som sker från det att man börjar rita bara streck och krumelurer till att man faktiskt ser och förstår att rita en människa, ett hus eller en sol. Teckningen ovan hade 5-åringen redan ritat när vi kom, och jag tycker den är helt underbar. Texten har han skrivit av framsidan på en barnbok som fotbollsklubben Sirius gett ut. 3-åringen håller fortfarande på med streck och krumelurer och när vi skulle göra en snigel tillsammans så var det mycket huvudbry. Kroppen fick hon till-jättestor och ganska tjock, snäckan blev fyrkantig, men var spröten skulle sitta, det fick hon inte till. Man skulle vilja hoppa in i det huvudet för att se vad hon ser.
Kvällen fortsatte med lek i badkaret och när tre-åringen somnat spelade vi Försvunna Diamanten med de äldre. När dom sedan somnat skickade jag hem maken och lilla vovven, jag sover ändå så dåligt nu med tandvärken, så jag kunde lika gärna sitta kvar och sticka och vänta in föräldrarna. Utanför husknuten blåste snöstormen så det riktigt pep och ven om husknutarna. Det var galet halkigt att ta sig hem sedan, strax efter 1.

I morse när jag vaknade upp såg jag ut som jag fått påssjuka! Halsen är alldeles tjock under den förbaskade tanden som värker och värker, det nya idag var att jag har svårt att öppna munnen, så jag fasar för att sätta mig i tandläkarstolen imorgon när hon ber mig; Gapa stort!


Men jag försöker förtränga och håller mig sysselsatt. Idag tog jag mig för och återbrukade en gammal vaxduk till ett förkläde/haklapp till lilla Majken, som i detta nu sitter med sin mamma och hund i bilen påväg hit. Dessutom kommer äldste son med familj hem på middag ikväll. Maken hade köpt en biffrad som han håller på att tillaga och den var alldeles för stor till två personer, så när sonen ringde så passade han på att bjuda in. När yngsta dottern kom för att hämta hunden nyss, så undrade hon varför inte hon blivit bjuden, men med tanke på att hon kom i säng kl 04.00 i morse och fortfarande hade gårdagens smink på sig, så var hon ganska nöjd med att få åka hem och bara slappa tillsammans med pojkvännen.
Själv sitter jag väl med en kopp te och tittar på när dom andra smörjer kråset med kött, rödvinssås, rotfrukter i ugn, sallad, goda ostar och italienskt vin.
De här tandvärksdagarna blir till en kombinerad "slanke-kur"....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar