fredag 26 augusti 2022

Sommar och fredagskänsla!


 

Alltså, den där känslan som man hade på fredagar, efter arbetsveckans slut. Den vill man ju ha kvar. Trots att man inte har någon arbetsvecka........

Vi har haft en härlig dag. Startade med gym, frukost ute i trädgården och så satt jag kvar och stickade. Maken hade en del ärenden på stan och jag tog hand om en hjort-stek och gjorde i ordning en köttgryta med allt möjligt gott i som sen fick stå på långkok. Marinerade kyckling och satte en deg. 

Efter lunch tog vi cyklarna och trampade till Vårdsätrabadet, där vi sänkte medelåldern med många år, när vi låg och solade bland horder av utlands-studenter och gymnasie-ungdomar. Vattnet var ljuvligt varmt och vi njöt av sensommarkänslan. Sen sa jag till maken; -Har du någon fredagskänsla? -Nää, svarade han, det är liksom fredag jämt.

På hemvägen cyklade vi förbi sonen för att kolla läget inför helgens flytt och vi sa till vid biblioteket för att hämta en beställd bok. Och när vi kom hem, öppnade jag en flaska bubbel och så gick jag till glassbilen och köpte en förpackning Sundborn Punch. Sen ringde vi runt till våra barn och kollade läget.

Och plötsligt blev det fredagskänsla ändå! Tack och lov! Den vill man ha kvar! Nu blir det grillade kycklingspett, melonsallad med halloumi, nybakat bröd och en flaska Rosé-vin. 

Än är det sommar kvar! OCH fredagskänsla!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar