lördag 27 augusti 2022

En timid surkärring......


 Den här skylten tycker jag är så vacker! Tror att den är från när badhuset byggdes 1912, för den ger mig Jugend-vibbar. Fotot tog jag kl 09.00 i morse. Innan jag känt på dörren (ingången). Det var låst. På dörren stod "sommartider, öppnar kl 11. Så jag fick cykla hem igen.

Men två timmar senare hängde jag på låset och fick simma mina 50 längder. Tyvärr blev det mycket folk och jag blir smått irriterad när jag inte kan simma fritt i min egen takt. Har god lust att ropa när jag simmar förbi; se till att få lite kraft i bentagen så att du kommer framåt!! Men det gör jag ju inte, eftersom jag är så timid.....

Eller är jag i begrepp att bli "surkärring"??!! O hemska tanke. Men jag muttrade på hemvägen över alla valplakat som sitter runt hela stan; Är det inte 2022? Måste vi verkligen skräpa ner omgivningarna med en massa närbilder på ansikten på folk som ser ut att vara typ 19 år och som har en massa floskler som rubrik??!! 

Jag muttrade för övrigt även när jag mötte studenter på cykelbanan i fel riktning körandes elsparkcykel; om du nu envisas med att köra på cykelbanor så se åtminstone till att var på rätt sida om gatan!! Och jag muttrade där gatan var avstängd och det stod "var vänlig led cykeln", vilket jag gjorde, men mötte personer som glatt cyklade på. Hrmf, du kan visst inte läsa du!

Och med muttra, menar jag att jag säger det sammanbitet för mig själv, så mina medmänniskor hör mig inte. Alltså gör mitt mutter ingen nytta. Det enda det gör är att jag förmodligen ser grinig ut, blir tjurig, får fler rynkor och dålig energi.

Inte varken särskilt smart eller moget.

Nåväl, jag får väl fundera på om jag ska försöka ändra på det där. Ikväll tänker jag dock på annat, när vi ska ha middagsgäster och kvällen är ljum och jag ska duka utomhus och strax lufta ett lite finare rödvin.  Och ikväll ska jag varken vara timid eller sur. Bara glad och god!

Trevlig lördagkväll alla;  studenter, politiker, cyklister och vanligt folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar