onsdag 24 augusti 2022

Fredagskänsla hela veckan!

Jag har anammat makens gym-rutin, så måndag, onsdag och fredag hänger han och jag på låset till träningslokalen klockan 07:00. Det är faktiskt riktigt trevligt! Till och med träningsvärken som kommer efter, för då känner jag ju att det gör nytta!
Sen kändes det idag även trevligt på hemvägen!
Vi mötte horder av människor på väg. Föräldrar med småbarn i barnsadlarna, på väg till lämning på förskolor. Skolbarn med ryggsäckar på väg till skolor. Män i kostym med slipsarna fladdrandes, kvinnor i lite för snäva kjolar med knäna ihop, lämnandes en doft av parfym efter sig, på väg till sina arbetsplatser. Samtliga med något målmedvetet och jagat i blicken!
Men maken och jag vi cyklade motströms. Och det var det som var det trevliga! Jag hoppas att den här känslan av frihet alltid kommer att sitta kvar! Frihet att själv styra sin egen tid som man vill!
Vi cyklade hem och dukade frukost ute i trädgården och jag satt kvar länge och stickade. Dock hade faktiskt maken en tid att passa idag. Han har ett styrelseuppdrag i ett företag, och idag var det en färd till Vingåker som gällde, så han blev borta hela långa dagen.
Själv ägnade jag mig åt; 

Det bakades sirapslimpor, vaniljbullar, frökex och en blåbärspaj. Tänker att när vi nu får hit barnbarn, så ska dom väl kunna få ett glas mjölk och en bulle när dom kommer från skolan eller fritids. När jag var färdig var klockan 15 och jag hade glömt bort både att duscha och byta om och inte heller hade jag ätit något till lunch. Men eftersom jag ändå var träningsklädd så tog jag en snabb långpromenad. Och nu sitter jag nyduschad med ett glas vitt vin ute i trädgården. Blomkålssoppan står på spisen och sjuder, och jag känner "fredagskänsla hela veckan"!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar