måndag 14 juli 2014

Handarbets-abstinens!

Jag får det; handarbets-abstinens, när jag inte hållit på och gjort något på ett tag!
Det enda jag gjort, i den vägen, sedan sommarledigheten inträdde, är dessa dubbelvirkade grytlappar. Jag behövde nya grytlappar, jag ville ha några rejäla och jag hittade gammalt ljusvekegarn, som har legat i min garnkorg i säkert över 40 år! När man dubbelvirkar, håller det garanterat borta värmen från heta ugnsplåtar!
 

Fortsatte pyssla med köksprylar. Eftersom dottern ska flytta hemifrån önskar hon sig förkläde, grytlappar och kökshanddukar. Idag klippte jag till två förkläden och grillvantar, och så satte jag mig att brodera på en våffelväv, som lämpar sig bra till kökshanddukar. Mönstret kommer från den duktiga brodösen Karin Holmlunds bok "Karins syjunta". Det var så roligt att brodera!!!


Mer "handarbete" blev det på eftermiddagen! Maken och jag cyklade till skogs med tomma plastbyttor. Vi kom hem med två fulla byttor och blå-lila fingrar! En liter blåbär och en halvliter kantareller. Konstaterade att man nog kan vänta en vecka med att plocka blåbär, mycket var omoget. Och svampen var redan torkad och klar när vi plockade. Men vi fick varsin kantarellsmörgås. Som smakade extra gott på nybakad sirapslimpa. Och så blev det förstås en blåbärspaj, som vi avnjöt tillsammans med kungafamiljen!
Tja, dom befann sig visserligen på Öland och vi i Uppsala, men påsätt och vis var vi väl ändå tillsammans.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar