fredag 11 juli 2014

Antagen

Idag var dagen då antagningsbeskeden från universitet och högskolor kom. Dottern gick ut på nätet, då vi låg på badstranden, för att kolla. Hon har blivit antagen på kurs i Media och kommunikation på Göteborgs universitet. Jag frågade hur det kändes. Hon svarade; det var ju inte direkt så att jag inte trodde att jag skulle komma in. Kunde inte riktigt fatta hur hon kunde vara så likgiltig.
Jag tänkte tillbaka på mina egna somrar 1977-1981 när jag hoppfull gick och väntade på antagningsbesked. På den tiden kom dom som brev. Fyra gånger fick jag negativa besked men tillslut, femte gången blev det äntligen ja. Minns att jag ringde hem från Frankrike, där maken (fast då var han bara pojkvän) och jag var på cykelsemester, bad mamma öppna kuvertet och berätta. Nervositeten övergick i ren och skär lycka. Jaaaa!! Äntligen hade jag kommit in på textillärarlinjen.

Det var då det.

Anledningen till dotterns likgiltighet, är förstås att hon egentligen inte vet vad hon vill göra. Hon hade sökt retorik och psykologi också. Allt som enstaka kurser. Men kommer man in på det första, så stryks man automatiskt från de kurser man sökt som andra och tredje hand. Hon kan tacka nej till första hands valet, men eftersom hon inte vet om hon kommit in på andra eller tredje, så är det inte direkt något alternativ. Huvudanledningen för dottern just nu är själva Göteborgsflytten och hon ska jobba också.


Dagens badutflykt gick till Örsundsbro. Här låg vi så gott som hela dagen och hade det skönt. Jag gjorde en avstickare till Alsta trädgårdar, som ligger bara en liten bit från badet. Dels behövde jag skona kroppen från solandet, dels ville jag titta på Maj Fagerbergs utställning. Hon tecknar de mest otroligt naturtrogna växter från vår vilda natur. Och så är själva trädgården i sig en jättefin plats att strosa runt på och inspireras av! Nästan så att jag ville åka hem och göra om hela vår egen trädgård!
Men bara nästan.......




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar