måndag 30 september 2024

Höst-tecken


 Nu är alla sommarblommor undanstädade och imorgon måste jag se till att köpa hem någon höstblomma att ställa vid ytterdörren, det blev ju så rysligt tomt och färglöst i trädgården.  Visserligen ståtar fortfarande rosenbuskarna med några blommor, tror att dom klarade nattens köld-knäpp på minus 2 grader. Och det blev så pass  varmt mitt på dagen att vi kunde sitta ute och inta lunch-fikat.

Annars har jag tagit det ganska så lugnt idag. Kom inte ens iväg på gym, eftersom jag vaknade med huvudvärk och skrovel i bröstet. Har haft ont i halsen några dagar och det har resulterat i snuva och hosta under dagen. Så jag har gått och knaprat alvedon, druckit te med honung och starka ingefärs-shots. Nu har jag precis tagit ett varmt bad och snart ska jag få sätta mig till bords och äta köttgryta som maken lagat. Det doftar väldigt gott! 

Min plan är att bli frisk så fort som det bara går!!

Förkylning och kött-grytor, är inte det väldigt höst-typiskt?! Imorgon ska vi ju vända almanacksblad och ta fram oktober!

September är till ända och vi kliver in i årets sista kvartal. Tid för vila, mörker och återhämtning. Tid för introvert begrundan och tända ljus. Tid för att göra upp planer för ljuset och själva bli till ljus som kan lysa upp mörker. Tid för att ställa frågor och finna svar. / Sofia Sievertsdotter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar