söndag 15 september 2024

Hål i huvudet......

I eftermiddag, har jag varit sällskapsdam åt en treårig skönhet, då hennes 5-årige storebror för första gången skulle få gå på en Sirius-match. Familjens 8 1/2-årige gosse har redan varit med på många matcher. 


Efter att ha ritat och bakat med lek-deg, så cyklade vi ner till Vasaparken och började med ett besök på Biotopia. Ett museum som verkligen "hottat upp sig" sedan jag var liten. De gamla "naturmiljöerna" med uppstoppade djur finns fortfarande kvar, men har moderniserats med ny text och berättelser på tv-skärm i montrarna.
 

Och så finns lekhörna med korgar, tovade svampar, böcker, kikare o dyl. Det finns work-shop-rum och  café. Där har faktiskt utveckligen gått åt rätt håll, allt är så barnanpassat och tillgängligt och spännande på ett helt annat sätt, än då jag var barn.
Efter att sen ha tillbringat tid på lekplatsen med gungor, klätterställningar, rutschkanor, linbana och efter att ha lekt kurragömma och fikat, så sa plötsligt tre-åringen;
-Jag vill åka till ett slott!



Så då cyklade vi till slottet. Dock blev den lilla fröken inte särskilt imponerad, även fast kung Gustav som bott där har samma namn som hennes pappa. Hon tyckte inte att det såg ut som ett slott! Jag vet inte vad hon förväntat sig, kanhända ett sagoslott med tinnar och torn. Lite spännande tyckte hon ändå det var med fängelse-hålorna, och hon hann smita in i Vasaborgen, men när jag följde efter blev vi tillsagda. Det kostade nämligen inträde, inte för henne, men för mig. 
Jag lockade med att vi istället skulle åka hem och gå ut i skogen, så blev hon nöjd och följde med till cykeln.
Och visst hann vi ut en sväng i skogsbacken bakom radhuset, och hon blev så nöjd när hon lyckades skrämma upp en hare, åka rutschkana på berghällen och klättra uppför en brant bergvägg.
Sen kom pappa Gustav och hämtade.
Och då var jag nöjd. Hade nästan hål i mitt huvud. Hur mycket kan en 3-åring hinna säga på 4 timmar??
Så farmor tog och blandade till en Gin o Tonic, och tog fram stickningen, medan farfar tittade på sammandraget från fotbollsmatchen (som han visserligen nyss sett live....)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar