onsdag 18 september 2024

40-årsjubileum på G


 Ett 40 år gammalt fotografi! Det här är taget 8 juni 1984, dagen då Textillärarutbildningen var avklarad och vi just hade mottagit examensbevis/betyg ur prefektens hand på scenen i Universitetsaulan. Det var högtidligt värre, även om jag själv hade annat i huvudet som stod över just den här händelsen. Jag hade  12 dagar tidigare, legat på bb och fött vårt första barn, lilla Gustav. Minns att jag inte kom i några kläder, så jag fick låna en kjol, t-shirt och kavaj av min mamma. Mina kurskamrater var uppklädda till tänderna i hemsydda kläder och ett par hade folkdräkter, men för mig kändes det totalt oviktigt. Mitt huvud var ganska så upptaget av det lilla underverket i vagnen!

Däremot sitter jag i detta nu med papiljotter i håret. För i morgon bitti ska jag ta tåget till Göteborg och sammanstråla med 7 av mina kursare. Det ska jubileum-firas några dagar! Vi brukar alltid ses, en gång på våren och en gång på hösten, och då turas vi om att bo hos varandra. Men när det är jubileum så vill vi slå på stort! Bo på hotell, äta på restaurang och hitta på lite olika aktiviteter. 

I mitt stilla sinne undrar jag om detta kommer vara det sista. Om 10 år, börjar flera i gruppen närma sig 80-årsstrecket.....Men kanhända är vi ett gäng krutgummor! 

Den som lever får se, och i detta nu ska jag gå och packa min resväska!

På återhörande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar