måndag 16 september 2024

Beyond the fog lies clarity


 I morse när vi cyklade till gymmet 06.45 visade termometern 2,5 grader plus och hela Ekebydalen var täckt av ett dim-täcke, som solen silade sina strålar igenom. Det var verkligen magiskt vackert, och jag önskar att jag haft med min mobil för att ta kort. Men jag sparade det på näthinnan och plockade fram en bild från pinterest, som påminner om min morgonupplevelse!

När vi cyklade hemåt en dryg timme senare, så var det helt klart. Och temperaturen steg så pass att det gick att sitta ute i trädgården hela förmiddagen och över lunch. Det gäller att passa på och ta tillvara all utevistelse man kan få, innan höst och vinter slår till på allvar. Jag vill påstå att jag är beroende av att få vistas utomhus! Tog en stavgångspromenad nyss, eftersom maken står för middagsmaten idag. 

Och jag vill tala om att det verkar lovande! Vi skördar tomater och äter så vi nästan börjar bli smått röda i skinnet! Idag vankas det tomatsoppa och det doftar ljuvligt. Han har rostat ett drygt kilo tomater i ugnen tillsammans med vit- och rödlök. Och så ska vi äta Upplandskubb till, ett gammaldags bröd som var vanligt i Uppland förr i tiden. Det är unikt i Sverige därför att det är det enda bröd som gräddas i vattenbad. Maken köpte med sig ett bröd på kulturnatten, då Upplandskubbens vänner stod på Gamla torget och sålde. 

Många föreningar och grupper med entusiastiska personer,  Upplandskubbens vänner är inte något som jag funderar på att gå med i.

Nu ropar maken att maten är klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar