söndag 22 september 2024

Lite av varje-söndag


 

Som det skålats med dessa damer, i dagarna två! 
Den tredje dagen, dvs igår blev det bara en lång frukost-sittning, innan det var dags att ta tåget tillbaka till Uppsala igen.
Vi har strosat i Göteborg i strålande sol och 25 plusgrader, vi har varit på garn- och tygbutiker  och hos Knapp Carlsson, en sybehörsbutik som finns kvar-intakt-sedan 1940-talet. Vi har kikat på antikviteter och på gamla hus och vi var på Röhska och såg på den fantastiska utställningen  "Låt hundra blommor blomma" med fantastiska bildvävar av Elsa Pärs-Berglund. Och så avbrott för fika och mat förstås och långa stunder av samtal och skratt. Det är guld värt att ha så god kontakt med dessa färgstarka kvinnor som möttes 1981 och hållit kontakten sedan dess!


Idag är det höstdagjämning. Märktes på tågresan upp genom Sverige att träd och markvegetation börjar skifta i färg från det gröna till det gul-brun-orangea, och idag är temperaturen betydligt lägre än under Göteborgsvistelsen. Det har varit en "plock-och-lite-av-varje-dag".  Fick sätta igång en tvätt-maskin, en strykhög som behövde tas rätt på, lite plock med krukväxter, lite rensning av rabatter i trädgården, vädring av kläder, byte av sängkläder, några varv på min stickning, planering av middag och så nya foton på "Wall of fame" (=toalettväggen).  Försöker uppdatera den en gång om året, och det är alltid så roligt att byta, eftersom tidigare års foton ligger kvar bakom. Det blir som en arkeologisk utgrävning! Hundarna får behålla sina foton och tyvärr blev inte gruppkortet utbytt, men det år svårt att få till att samla all på samma foto. Nog för att vi ses, men det ska till plats och fotograf.
Maken är ute i trädgården och har börjat ta sig an ett hörn med en förvuxen jasmin och massor av krikon-skott. Det ska grävas upp och göras om. Jag håller mig borta, eftersom jag är rädd att det ska komma upp ett lik. Det var nämligen här vi grävde ner flickornas döda kanin Skrutten för kanske 20 år sedan. Han lades insvept i ett tyg i en skokartong och grävdes ner under en ceremoni med psalmsång. Frid över hans minne!
Jag föredrar att fortsätta med min stickning innan det är dags att laga söndagsmiddag!
Och vi ska inte äta kanin....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar