måndag 23 september 2024

Mitt bästa liv


Tack, för att det finns bibliotek! Tänk så fantastiskt att kunna gå och låna böcker helt gratis! Dessutom finns det möjlighet att lyssna på musik, låna hem filmer, läsa tidningar, spela spel och lyssna på föreläsningar. En guldgruva att ösa ur!

Idag besökte jag Uppsala Stadsbibliotek. För fyra månader sedan stängde vårt "kvartersbibliotek" Eriksbergsbiblioteket. Samtidigt som Eriksbergsskolan lade ner och flyttade verksamheten till Rosendal. Jag tycker ju egentligen att det är gemytligare med mindre bibliotek, men nu är stadsbiblioteket det som ligger närmast min hemadress, så det är dit jag åker för att låna böcker.
Idag tänkte jag att jag skulle kika lite i tidningar, efter att jag lämnat tillbaka mina tidigare lånade böcker och hunnit låna ett par nya, så jag gick till tidninghyllan. Det finna många olika tidningar!!
Men jag slogs av att rubrikerna kändes så "mossiga".

Ät enligt din ålder!
Friskare - Friare 60 +
Skapa och följ dina drömmar
Mer energi och Ny mening
Prestera Bättre

Är inte detta samma typ av rubriker/artiklar som ALLTID??!! Hur många liknande uppmaningar ska man, som kvinna, behöva???

Jag känner att jag verkligen inte behöver en enda av dessa!! 

Jag känner att jag verkligen -i detta nu- redan lever mitt bästa liv! Jag äter det jag känner mig sugen på. Jag är så frisk och fri som jag kan. Jag lever mina drömmar i full energi och jag känner mening med livet. Så prestera bättre - nej tack, det behöver jag verkligen inte!

Nu ska jag krypa till sängs och läsa en av låneböckerna; Au revoir Agneta, av Emma Hamberg.

 


Det kommer nu att bli ett skrivaruppehåll. I morgon ska jag åka till Arlanda och hämta upp min goda vän som kommer från Trondheim. Vi ska tillbringa resten av veckan tillsammans.
På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar