måndag 20 november 2023

Jag uppskattar livet!

Inte alltid blir det som vi hade önskat. Liv slocknar, mörker breder ut sig, sjukdom tar plats. Men där sorg finns, finns också möjlighet att lysa. Där dunkel existerar, kan vi bli till ljus. Det blir kanske inte alltid som vi hade önskat, men vi kan stärka vår inre sol.
Inte alltid blir det som vi hade hoppats, Dörrar stängs, avsked fullbordas, avslut sker. Men med varje farväl uppenbaras nya vidder, nya vågor, nya vyer. Det blir kanske inte som vi hade hoppats men vi kan bygga nytt hopp.
Inte alltid blir det som vi hade trott. Åren springer fort och måsten tar överhanden. Men så länge vi andas kan vi vända vår skuta, forma framtiden, omfamna livet. Det blir kanske inte alltid som vi hade trott, men det kan bli sagolikt vacker.
Sofia Sievertsdotter


Idag var jag tvungen att låna ord. De ord som inleder dagens blogg. Jag kunde inte forma egna.
Vi tog farväl av makens lillasyster i fredags, då vi tillsammans med svåger och svägerska bilade ner till Skövde lasarett och besökte henne på den Palliativa vård-avdelningen. Hon var knappt vid medvetande, men uppfattade nog ändå att vi var där. Cancern har invaderat hennes kropp och det har gått oerhört fort. Inte är det rätt, hon är alldeles för ung och borde fått vara med många år till, fått följa sina barn och barnbarn. Men det gick inte att bota eller ens bromsa.  I natt fick hon somna in. 

Det var skönt att lördag och söndag få passa livfulla barnbarn. Så mycket motsats till död. Även om det i lördags var en febrig och hängig 9-åring som somnade i soffan och som vi fick bära upp i sängen. Och i går kväll var bägge barnen förkylda, men inte särskilt hängiga.
 Och ändå. Så mycket liv och glädje. 
Jag uppskattar verkligen livet!



Frukost-stunden när jag sitter kvar med en stickning.


Och i eftermiddags började jag förbereda lite jul-pyssel.
Samtidigt som jag går och väntar på feber......
Det kanske låter konstigt, men jag tog mitt fjärde covid-vaccin i förmiddags, och eftersom jag fått feberfrossa och huvudvärk av de tre första, så förväntar jag mig inget annat av den fjärde.

Men fortfarande; Jag lever! Och jag uppskattar livet!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar