torsdag 23 november 2023

Ice-bugs, städning och raggmunk



 I förra veckan fick jag ett par "Icebugs" av min käre make! Ni vet, dom där skorna som har liksom "dubbdäck" och ska klara ishalka.  Han har tjatat på mig att jag borde skaffa, eftersom han själv haft ett par i två år och är mycket nöjd. Jag har liksom inte kommit mig för, men så när vi var ute för att införskaffa födelsedagspresent till dottern förra veckan, då körde han resolut till Team Sportia och så var det bara för mig att välja modell!

Idag var det verkligen läge för att inviga dom! Det var värsta ishalkan. Och jag -som varit inne två dagar pga feber- längtade ut, och behövde gå ut, eftersom vi passar lilla vovven ett par dagar.

Första stegen var jag lite osäker, skulle det verkligen fungera? Men vartefter jag gick så kände jag ju hur otroligt bra det fungerade på blankis! Vilken lycka!!

Och novembersolen sken och både vovven och jag var lyckliga och traskade på i 1 1/2 timme!

Sedan gjorde jag något som jag, i alla fall inte på 31 år gjort! Jag satte upp julgardiner innan den 24 november!

Den 24 november för 31 år sedan föddes nämligen min dotter, och jag  ville inte att advents-tiden skulle konkurrera ut hennes födelsedag. Hon har visserligen inte bott hemma på väldigt många år, men jag har ändå hållit i min princip. Nu verkar det som att hon kommer hem i morgon, men jag storstädade huset och passade på att byta gardiner i kök och vardagsrum och då blev det automatiskt röda dukar, kuddar och plädar. Dock inga tomtar eller andra julsaker. 

Vem vet vad som händer nästa vecka, det var lika bra att få det gjort!

Sen tappade jag upp ett varmbad och hällde upp ett glas vitt vin. Jag la en ansiktsmask och dök ner i det heta vattnet och hörde plötsligt min mammas ord; - Det är veckans bästa cigg- när man storstädat och sätter sig ute på trappen och tänder ciggen. Jag varken förstod, eller tyckte om det hon sa, då när jag var yngre. Men nu kände jag lite samma sak. Det där varmbadet, ansiktsmasken och glaset med vitt vin, det blev som en belöning!

Och nu håller jag på att steka raggmunk! Det var raggmunkens dag i tisdags, men då låg jag i feberdvala och sov. I dag tar jag igen det, så det blir det raggmunks-middag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar