torsdag 16 november 2023

Är det skönt att vara hemma?

När jag stod och knådade bröd-deg för en liten stund sedan, fick jag ett sms från min kusin i Portugal som undrade om det var skönt att vara hemma. Jag svarade direkt: -Det är ALLTID skönt att komma hem!
Och jag menar det verkligen! Jag trivs alldeles förträffligt bra i mitt egna hem, i min egen stad och i mitt eget land. Det är tryggt och hemvant och jag älskar det. 
Visst är det grått, mörkt och kallt just nu. Men så ska det vara i November. Det var underbart att få vistas i sommarvärme och solljus en vecka, men det var ett besök. Jag vill inte leva så. Jag vill känna årstidsväxlingarna även om mörkret sänker sig så man måste tända lampor tidiga eftermiddagen. Men nu, som pensionär, så hinner jag alltid ut i dagsljus, och då går jag ut även om det är ruskväder. Sedan  tänder jag stearinljus och pysslar inomhus och trivs så bra med det.
Och visst är det underbart, priviligierat att få känna så!!



Det var så trevligt att träffa arbetskamraterna över några drinkar i går kväll. 



Och idag har jag broderat och sytt ihop ett hjärta, för att fästa på en av girlangerna jag gjort för några år sedan till barn med familjer, med allas namn på. Dom måste kompletteras när det tillkommer nya familjemedlemmar
Det börjar ju faktiskt dra ihop sig till advent. Bara drygt två veckor kvar.
Och nu håller jag på att baka matbröd och marinerar en kyckling som ska ugnsstekas tillsammans med potatis. 
Jag bara älskar det!
Så att "borta bra, men hemma bäst" stämmer, det är det ingen tvekan om.
Imorgon ska vi dock göra något tungt och jobbigt, men ett måste. På lördag och söndag är vi barnvakter. Så nu blir det ett uppehåll i skrivandet på bloggen. Återkommer i början av nästa vecka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar