onsdag 3 november 2021

Muttrat eller grumsat......

 ....har jag gjort genom den här dagen!

Det började i morse med att jag vaknade till makens alarm kl 06,20. Eftersom han redan var uppe och höll på att baka tårtbottnar i köket, så blev det jag som fick rulla över till hans sida av sängen och stänga av det. Sen gick jag upp och grälade lite på honom.  (mutter, mutter)

Sen fick jag se att makens lerstänkta ytterskor stod på det nyvaskade hallgolvet och hade lämnat brungrå, lerfläckar efter sig. Jag hämtade en trasa och torkade med bestämda tag. (mutter, mutter)

Jag vet inte om det la ribban för dagen, för sen har jag fortsatt med mitt mutter.

Efter frukost drog jag iväg till en lampaffär i Boländerna för att få en vägg-lampa lagad. För det första så höll jag inte på att hitta en parkering, för det var tydligen en ny butikskedja som slog upp portarna just idag. Så gott som varenda parkeringsplats var full och kön ringlade sig lång, lång utanför dörrarna. Jag fick ställa bilen ganska långt bort. Så visade det sig att den här lampan hade en inbyggd led-armatur som inte går att byta ut. Hela lampan måste kasseras. (mutter, mutter)

Sen skulle jag ut ifrån parkeringen och det tog sin tid för det var extremt mycket biltrafik. Jag hade bestämt att ta en tur på Ikea för att leta efter en dörrmatta och köpa lite ljus. Egentligen förstår jag inte varför, för jag avskyr dylika butiker och parkeringar och rondeller till sådana här köpcenter i utkanten av stan. Dels att sitta i bilköer (mutter, mutter) och dels att går runt i sådana här enorma butiker som aldrig verkar ha någon utgång och man alltid hamnar bakom en stor barnfamilj som går och såsar så man inte kommer förbi. (mutter, mutter) Inte hittade jag någon passande matta heller...... Och ljusen fanns inte i den nyans jag tänkt mig (mutter, mutter)

På eftermiddagen skulle jag cykla ner på stan för en ansiktsbehandling. Det regnade. (mutter, mutter).

Jag blev omkörd av en galen cyklist på insidan när jag var på väg att göra en vänstersväng. Idiot! (mutter, mutter)

Parkerade cykeln för att promenera sista biten till Bäverns gränd, eftersom det var spärrat på gatan och endast en smal bit av trottoaren var gå-bar. Där mötte jag två ungdomar som gick i bredd utan en tanke på att flytta sig för mig. Den ena hade lila hår och såna där supertrasiga jeans. Idioter!! (mutter, mutter)

För min fantastiska Benita på Cura, hud och harmoni berättade jag om min sinnesstämning och dagens händelser. Hon lyssnade, tände ett ljus, masserade min nacke och bäddade ner mig i varma filtar och talade medkännande till mig innan hon satte igång att med varsamma händer ta hand om mitt ansikte och faktiskt mitt humör. Efter dryga 90 minuter var jag som en ny människa i dubbel bemärkelse. 

Vad gjorde det att regnet fortsatte falla, att det var två rejäla uppförsbackar på hemvägen eller att mörkret låg kompakt? Jag cyklade hem, tog en dusch, hällde upp ett glas vin och satte resterna av gårdagens soppa på spisen.

Nu har jag googlat på synonymer till ordet muttra; mumla, tala lågt, knysta, klaga, knota, knorra, morra, grumsa, gruffa, grymta. 

Kanske ska jag  börja använda ordet grumsa nästa gång jag får en sådan här dag. Det låter lite gulligare tycker jag.

För övrigt så blev lyckan över mitt nya stickprojekt kort. Pannbandet blev färdigt idag. Visserligen blev jag väldigt nöjd, men nu är jag ju utan stickning igen.....


Fast de närmaste fyra dagarna kommer jag att ha fullt upp ändå. Imorgon fyller maken år. På Fredag ska jag styra upp en överraskningsmiddag för familjen till hans ära, så roligt att alla utom en kan komma, vi blir fjorton runt bordet. På lördag efter de traditionsenliga kyrkogårdsbesöken, kommer våra goda vänner på middag. Och på söndag ska min syster och jag på lunch till bror och svägerskan i Västerås och därefter ska vi på konsert med Helen Sjöholm, i sällskap med brorsdottern som fick detta i 50-årspresent.
Så nu blir det paus i skrivandet.
Och det kanske är lika så skönt, eftersom jag grumsat så mycket idag!!
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar