söndag 14 november 2021

Mini-semester!


Spontant blev vi bjudna på Koreansk BBQ i fredagskväll, därav blev inget skrivet här.
Och i lördags begav sig maken och jag till Stockholm. Det var dags för hans födelsedagspresent, i form av en helg i huvudstaden!


Vi började med att checka in på vårt hotell på Vanadisvägen. Grannen var en skola med en massa gamla uppmaningar/sanningar/ordspråk på väggen.


Sen började vår stadsvandring. Genom Vasastan en sväng genom Östermalm och så mot Kungsholmen där vi bl a gick in i en välfylld lampaffär och drack cava i en liten källarrestaurang, vidare till Stadshuset där vi roade oss en stund med att titta på olika brudpar som stod och fotograferades.


Sen fortsatte vi mot Söder där vi kikade in i en massa små konstgallerier innan vi tillslut hittade en mysig liten restaurang Bistro Sud där vi beställde in en perfekt tillagad Havets Wallenbergare, en flaska Riesling och så Cremé Brulee och Tiramisu. 


Sen gick vi till Kulturhuset för att se musikalen Robert Broberg och dalbana. Duktiga aktörer bjöd en fartfylld show med låtar man mindes och sådana man aldrig hört förr. Jättebra var den! Vi var tillbaka i hotellet strax efter 22 och då blev det ostbricka och vin i den stora sängen framför Rocket Man, på tv. Vi såg den på bio i Borås, men det var så kul att se den igen. Och höra, alla bra låtar!


När vi vaknat och duschat, njöt vi av den milsvida utsikten från nionde våningen! Åt en härlig hotellfrukost och begav oss till....



Hagaparken. Här startade vi vår söndagspromenad och fortsatte sedan runt hela Brunnsviken genom Bergianska trädgården och förbi Naturhistoriska riksmuseet. Solen bröt stundvis igenom molntäcket och det var både vackra vyer och en njutbar vandring på för oss nya stigar.

Nu är vi hemma i radhuset igen. Vi har badat bastu och jag ska strax laga till en räkpasta och korka upp en flaska Bordeaux. Vi måste avsluta den här trevliga helgen med stil! Dessutom har vi gjort oss förtjänta av att äta gott. Vi har nött skosulor ca 4 mil lördag-söndag!
Det känns verkligen som vi varit på en minisemester!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar