onsdag 10 juli 2019

Sommarbio

När min bror fyllde år, hade jag köpt konsertbiljetter till honom och mig och skulle innan bjuda ut honom på en drink. Det gick om intet, eftersom han bokat in en Paris-resa samtidigt som konserten skulle gå av stapeln.
Ikväll fick han en liten kompensation. Vi startade på 7 Flaskor, syster hakade på och det blev några goda drinkar ute i sommarsolen. Sen, kröp vi in i bio-mörkret och såg den här något skruvade, men charmiga filmen "Yesterday". Lite av konsert blev det nästan också, eftersom den innehöll mängder av sköna Beatles-låtar.



Jag fick faktiskt min första (och enda) Beatles-lp av brorsan, tror jag fyllde 9 eller 10. Det var "Sgt Pepper´s Lonely Hearts Club Band". Mitt intresse då var ganska svalt, jag hade ju HepStars som idoler!
Men ikväll blev jag galet sugen på att lyssna igenom alla låtar, det är riktigt, riktigt bra musik!
Kom på mig själv med att gå och nynna på "Hey Jude" när jag tog ut lilla vovven för sista kvälls-kiss-promenaden. Halvmånen lyste tydligt klar på himlen trots att kvällen var ljus, det doftade gott från lindens blommor och slaget gräs och luften var ljum och skön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar