torsdag 25 juli 2019

Små bitar av Sverige

En sammanfattning av den gångna veckans semestertripp ner genom vårt vackra land.


En stig i Oskarshamn. Vi promenerade ner till havet och njöt av vyn mot Blå Jungfrun och den stilla, ljumma sommarkvällen.


.Nästan som Eriksbergskranen i Göteborg, fast den här är ännu i bruk


I Ronneby bodde vi på Davids Kulle, ett hotell byggt som en alpstuga både utvändigt och invändigt. Vi bodde i rummet Ripan.


I Karlskrona tittade vi bl a på segelfartyget Jaramis, där svärfar var skeppsgosse på 40-talet.


Efter att ha tillbringat en dag med släktingar i Näsum, tog vi in på ett vandrarhem, en gammal lanthushållsskola i Sölvesborg.


Österlen-denna magiskt vackra del av Skåne. Borregårdens Bed & Breakfast var en riktig pärla,


mitt ute på slätten, där det doftade mogen säd och lärkor och svalor turades om med att hålla konsert.


Vid Ale stenar beskådade vi skärmflygning, jag blev så sugen på att prova!


Charlotte Adde, konstnären, vars verk jag förälskat mig i, har flyttat  till Gladsax och tillsammans med sin mor startat ett galleri, café och restaurang.


Vi beskådade även hennes verk på Kronovalls slott, där skulpturer av olika konstnärer var utställda i den vackra slottsparken.


Lavendeldoften var intensiv, nästan som i Provence.


Underbara havsbad,


och skånsk öl.


Utanför Ängelholm bodde vi på ett märkligt ställe mitt ute i ingenstans. I den stora parken med grekiska statyer, ett pariserhjul, dammar, visdomsord i rabatterna och kaniner satt denna Budda och log.


Vackra bokskogar, denna i  Söderåsens nationalpark där vi vandrade.




Vi förälskade oss i den lilla idyllen Laholm. De pittoreska gränderna med de små husen, översållade av stockrosor, och så Lagan som snirklade sig genom och utanför samhället, där fiskare stod och kastade och vi såg laxarna hoppa högt över vattenytan.


 Och så de två sista nätterna i dotterns studentrum i Borås, staden vi lärt oss tycka om under de tre år hon studerat här.

Idag kom vi tillbaka till Uppsala. Det har blivit varmt, varmt, 30-31 grader idag, och trots sval dusch så rinner redan svetten om mig. Återstår väl att se hur det går med natt-sömnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar