onsdag 3 juli 2019

Sol, regn och hagel!

Skulle träffa en god vän idag, ett halvår sedan sist vi sågs. Det är så med vissa man känt länge, man behöver inte träffas ofta,  när man ses tar man bara vid där man slutade senast och allt känns naturligt, roligt och självklart.


Men åren har ju satt sina spår. Vi ser inte lika unga och fräscha ut som på den övre bilden, börjar väl mer likna de mogna kvinnorna på den nedre bilden...


Men vad gäller sinnet, så är vi fortfarande unga!
Vi skulle tagit en cykeltur, men vädret var ostadigt, så vi tog bilen och bestämde oss för en promenad från Skarholmen och mot Vårdsätra på den fina spången/promenadvägen längs med vattnet. Himlen var blå och solen sken. Vartefter vi gick dök mörka moln upp, men vi kikade mot himlen och konstaterade att det nog blåste bortåt.
Det gjorde det inte! Inom fem minuter var värsta blåsten och regnet över oss. Vi tog skydd under en stor ek, men efter ytterligare 10 minuter började det hagla. Stora korn, som inte ekens krona mäktade hålla undan. Vi blev genomblöta, det rann in vatten i bh;n. Tillslut lättade det, vinden mojnade och vi kunde fortsätta. Med vatten kippandes i skorna och vattenrufsigt hår.
Men det blev en lunch-buffé på Skarholmens restaurang  Palazzo. Och efter två timmar av mat och prat var vi hyfsat torra. Då var det återigen solglitter ute på Ekolns böljor!

Och nu blir det uppehåll med skrivandet några dagar. Vi har fått hundvakt och ger oss ut på äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar