torsdag 10 oktober 2024

Sista nätterna på Vintergatan?

Vinden viner runt knutarna och regnet smattrar mot fönstret, snacka om höst-rusk!
Vi har bilat hem från Insjön idag efter några dagar med lite barn- och hund-passning så att dottern kunde ägna sig åt flytt-packning. Hon får ta tag i väldigt mycket på egen hand, eftersom hennes man arbetar borta i veckorna. 
Dom ska om några veckor flytta från ett 180 kvadratmeter stort hus till ett litet härbre på 50 kvadratmeter. Där ska dom bo till dom byggt klart sitt nya hus. Bygglov på det är ännu inte inskickat.
Jag tycker att dom är modiga, och det ska bli spännande att följa allt, men jag är inte direkt avundsjuk!
Undrade idag, när vi vinkade farväl, om det nu var sista nätterna jag sovit i det vackra huset på Vintergatan. Det har varit en oerhört trevlig bekantskap under nästan 5 1/2 år, som jag är mycket tacksam för! Förmodligen så nära ett "gammalt fint hus med själ", som jag lär komma.


 Men den här lilla fröken, som numera börjar visa sin alldeles egna, mycket bestämda, personlighet, hoppas jag verkligen få fortsätta vara nära, även om nu pappan snart ska vara föräldraledig i två månader och hon därefter ska börja på förskola. Det finns heller inte så stort utrymme för gäster i det lilla härbret! 

Idag finns det en "del plock" att ta tag i i huset och så ska jag sätta igång en surdeg. Ska det bli höstrusk, så är bakning en bra sysselsättning, och dessutom är bröd ett viktigt tillbehör till höstens grytor och soppor. 

Men jag måste också botanisera i min garderob och se om jag lyckas gräva fram något som är lite finare. I morgon har jag nämligen blivit bjuden på restaurang, musikal och hotell-övernattning i huvudstaden! Då duger inte friluftsbyxor och regnjacka, gummistövlar eller gamla urtvättade sweat-shirts.

Återkommer söndag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar