torsdag 17 oktober 2024

Blöta pussar och spontana kramar

 Blöta pussar och spontana kramar har jag nu fått i dagarna fyra! 

Vi fick spontanbesök från Insjön. Huset på Vintergatan har börjat tömmas och är lite kalt, och dessutom känner dottern att det snart är slut på Uppsalabesök i veckorna, eftersom hon ska börja arbeta efter föräldrarledigheten om ett par veckor.

Det är välkomna besök både vad gäller dottern, ettåringen och hunden Frasse! 

Vi har varit på stan och köpt vinteroverall till den här fröken, och då hade vi samtidigt en lunch-träff på Forsa bageri tillsammans med yngsta dottern och hennes hund Majsan. På bilden kan man se hur hon pussas, den lilla fröken; med helt öppen och blöt mun. Hon är frikostig med sina pussar till människor som djur. Likaså kramarna, som går till så att hon kastar huvudet emot den som ska kramas, ligger alldeles still en stund och ler med hela ansiktet. Det kan bli ganska hårdhänta möten beroende på var hon träffar med sitt lilla huvud.

Och så har husritningar förevisats och frågor om allt mellan himmel och jord diskuterats. Vi var också iväg till en färgbutik för att köpa en gul kulör i test-burk, att provmåla med, till dörrar och fönsterkarmar.  Det här blir ett spännande projekt att följa!

Idag åkte dom tillbaka till Dalarna, imorgon ska dom träffa ett husföretag. Fortsättning följer.

Jag har ägnat mig åt städning. Hund-slem och Hund-hår, hade kunnat vara en rubrik på dessa fyra dagar. Eller varför inte Moussaka-stänk och "Packa-Åsnan-pinnar" lite överallt. 

Bulldoggen är inne i en "hårperiod" och hans favoritfåtölj såg ut att vara pälsbeklädd. Dessutom är han inne i en dreggel-period och det blir inte så fräscha fläckar. Och det där med Moussakan. En ett-åring som precis börjar träna på att äta med sked, det är faktiskt inte så lätt, och moussakan flög åt alla möjliga håll i köket. Och dom där pinnarna från spelet Packa Åsnan, har återfunnits under soffan, i badrummet och i garderoben i hallen. 

Men allt hör till livet med småbarn och hund, och jag väljer att fokusera på det positiva, därav dagens rubrik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar