måndag 2 juli 2018

Please let this work!

Från att ha varit ett himla liv i huset med fotboll Belgien-Japan, kortspelande trio och hund som "löp-gnäller", så blev det plötsligt tvärtyst. Alla har gått i säng, utom jag, som sitter och passar ugnen. Håller på att rosta granola, och så väntar jag på att det glutenfria korvbrödet ska svalna så att det går att frysa.
Festförberedelserna fortsätter. Idag har jag kånkat ner ett extrabord från vinden och monterat. Jag har klippt till namnetiketter att fästa på glasen, så att var och en ska hålla reda på sitt. Korvbrödet som bakats hör också till kalaset.  Och jag har varit och handlat andra omgången, måste bli en tredje också, får helt enkelt inte plats med mer i kylen just nu!
Och sen är det den där lilla detaljen....
Började kolla väderrapporten för några dagar sedan, och då såg det lovande ut för kommande lördag. Det lovades sol och 25 grader.
Idag har det plötsligt svängt!
Fredag och söndag är det sol och 24-26 grader. Just lördag är det, enligt prognosen, 19 grader, kraftig nordlig vind och regn!
Jag brukar säga att det är lönlöst att ödsla energi över att gnälla på vädret. Det kan man ändå inte göra något åt, utan det är bara att gilla läget och klä sig därefter.
Men just i det här fallet, när jag har bjudit in 32 personer till ett trädgårdskalas, just i det fallet, skulle jag så gärna, gärna önska mig  lagom varmt och sol, helst ingen blåst och absolut inget regn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar