söndag 22 juli 2018

My Spirit-yoga

I fredags förmiddag provade jag något som hette "My Spirit-yoga". Vi höll till ute på gräsmattan i skuggan, intill Färna spa. Ledaren hette Claudia och var från Tyskland. 
Vi fokuserade mest på andningen och dynamiska rörelser i takt. Man skulle också känna sträckningar i kroppen som ett ljud, och det ljudet skulle "komma ut" som olika toner.
Att bara sitta och humma lite lagom tyst samtidigt som man sträckte armen upp mot himlen gick väl an, även om det kändes lite konstigt. Sen skulle vi göra en rörelse "för att bli av med ilskan i oss". Vi stod barfota i gräset, sträckte båda armarna över huvudet på inandning för att på utandning föra dom neråt i en båge, samtidigt som vi böjde knäna i en nigning och förde ihop handflatorna framför hjärtat och då skulle ljudet vara ett kraftfullt HA.
Jag måste nog erkänna att jag inte kände mig helt bekväm i denna aktivitet......
Kan det vara för att jag inte hade någon uppdämd ilska i mig kanske?

När jag kom tillbaka till min väninna (som låg och läste i en solstol på spa-avdelningen) berättade hon att hon hört några konstiga fåglar som skrek HA.......

Ikväll cyklade jag till min vanliga yoga på Friskis & Svettis. Jag måste nog säga att jag tycker bra mycket bättre om den. Men nu har jag ju i alla fall provat "My Spirit", och i studiesyfte så var det lite intressant!

För övrigt så känner jag att jag levt mycket efter denna devis idag;


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar