torsdag 12 juli 2018

Är det sant att jag varit där?

Jag har precis diskat, hängt tvätt, vattnat blommor, klippt av rosor och rensat ogräs, precis som om inget hänt.....
Är det sant att jag i tre nätter legat i den lilla timrade stugan bredvid den porlande bäcken, med milsvid utsikt över blånande fjäll?
Att jag, maken och lilla vovven vandrat över ljungheder och steniga stigar? Att vi badat fötterna i iskalla fjälltjärnar och forsande bäckar? Att vi sörplat termoskaffe och ätit mackor med Gustavs-korv och stekt ägg, sittandes på liggunderlag med hisnande utsikt? Att vi kämpat uppför Svealands högsta berg? Att vi hasat nedför samma berg? Att vi köpt morgonbröd och ljuvliga kardemummabullar i det lilla fjällbageriet alldeles bredvid där vi bodde?  Att vi sett renhjordar och små fjällharar alldeles inpå knuten? Att vi andats så frisk och ren luft så lungorna ville skrika av lycka?







Det är nästan svårt att tro! Men bilderna talar sanning!!


Inte var det så dumt att ta in ett fång ljuvligt doftande lavendel och fylla det gamla Höganäskruset med, innan jag hänger ännu en maskin tvätt.
Snart ska jag ta en dusch och krypa till sängs. 
I natt kommer ingen porlande bäck att höras genom sovrumsfönstret, och här har solen redan gått ned, där uppe i Grövelsjön, gick den ner en timme senare.
Är det verkligen sant att jag varit där?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar