fredag 23 augusti 2024

Vecko-summering

Idag ska kajaker, tält och sovsäckar plockas undan. Vi gissar att vi igår var ute på vår sista kajaktur för den här säsongen. Tanken var att vi skulle vara ute till lördag, tält och mat för tre dagar var packat. Men det blåste en del i går och prognosen visade att det skulle öka. Med Åland i minne, (x antal år sedan, när vi paddlade i 14 sekundmeter och jag inte trodde jag skulle överleva) så beslutade vi oss för att åka hem, redan i går kväll. Gårdagen blev i alla fall fin, även om det gungade rejält i kroppen och huvudet när jag lagt mig för att sova!


Det har varit fullt av trevligheter under veckan som gått, jag har inte fått tid att skriva blogg.
Förra fredagen var vi på musikal på Uppsala Stadsteater, svåger och svägerska hade lyckats få tag på biljetter till nypremiären av 9 to 5. Jag försökte hitta biljetter hela våren, men det var slutsålt. Och nu efter att ha sett den förstår jag varför. Bland de bättre föreställningar jag sett på vår stadsteater!
På lördagen åkte vi upp till Insjön för yngsta barnbarnets 1-årskalas!


Hon var bedårande söt i en ljuvlig klänning som hennes pappa köpt i USA. Gick inget vidare att blåsa ut ljuset, men tårtan slank ner. Hon fick en alldeles egen med osötade bottnar av bl a banan med grädde och jordgubbar. 
Eftersom föräldrarna skulle på ett 40-årskalas utklädda till ABBA, så var vi barnvakter över helgen. Sen valde jag att stanna kvar några dagar. Gäller ju att njuta av huset så länge det finns kvar i familjens ägo!


Och det är inte fel att få umgås med dessa två heller. Och så dottern förstås!
Kom hem i onsdags eftermiddag och drog på kvällen iväg till 7 Flaskor för "terminsstart" med mina kollegor. Dom stackarna är nästan redan utarbetade, eftersom skolan flyttat och det inte riktigt har blivit färdigt i de nya lokalerna, samtidigt som eleverna startat sitt läsår. Spännande att höra om allt, men jag är så, så tacksam över att jag inte behöver vara där! Min tillvaro är verkligen på topp!!

Vårt lilla radhus har nu fått inneboende igen. Fast bara för fyra dagar. Det är son med familj som behövde någonstans att bo. Det var mysigt att välkomnas med en kram från barnbarnet igår när vi kom och lastade av kajakerna. Idag är dom på skolan och sen har föräldrarna bjudit hem middagsgäster. Det var ju tänkt att vi skulle vara borta. Vi får vara hemma om vi vill, men vi har passat på att bjuda hem oss till svåger och svägerska, som i början av sommaren utlovade en champagne-afton! Det passar ju alldeles utmärkt bra just ikväll!
Men först lite trädgårds-rens och äppelmos-kokning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar