söndag 11 augusti 2024

Gyllengult och klarrött!

 Sensommar-färger, det är gyllengula sädesfält så långt ögat når. Solmogen säd som doftar så gott när solen gått ned. Det är klarröda rönnbär på trädgrenar som dignar under tyngden. För visst får man väl säga att  vi kommit in i sensommar-tider nu, när mitten av augusti närmar sig!?!

Det är en fantastisk tid, och särskilt numera, när jag inte behöver få oro i kroppen, över att terminsstarten närmar sig!! Jag kan bara fortsätta njuta och leva mitt bästa liv!

Dom här tre fina ungarna har varit hos oss från igår eftermiddag till idag förmiddag. Det är "lugna gatan" för mig, eftersom den yngsta, 3-åriga Eva, mestadels har ögon för farfar! Ända sedan hon var bebis har hon dragits till sin farfar. Om jag kommer dit ensam så är det första hon säger; -Var är farfar??  Farfar får alltid första kramen, det är han som ska trösta, läsa sagor och natta. Jag kan ju säga att han är mäkta stolt över detta!! 

Men i förmiddags var det jag som fick gå med till skogsbacken och bygga koja. Så jag duger också! 

En bonus när jag hittade en glänta med kantareller! Plockade och la i min skjorta, och nu har jag stoppat i mig en riktigt smaskig kantarelltoast med mycket smör och parmesan!

Maken är på fotbollsmatch tillsammans med barnbarnet. Sirius möter Kalmar. Själv har jag varit på konsert. Väldigt spontant, eftersom jag tog en långpromenad mitt på dagen, när barnbarnen blivit hämtade, och gick förbi Kvarnbolund och såg ett anslag. Så jag cyklade tillbaka dit på eftermiddagen och fick en jättefin stund med en artist som kallar sig "Säg mig", i den gamla kvarnen. Kolla upp henne på Spotify, hon har berättande texter och en spröd men samtidigt stark och vacker röst!

Det är söndagseftermiddag, det är ljummet i luften, det är gyllengult och klarrött och som Sofia Sievertsdotter skriver, just idag;  Vi hinner inte allt. Vi får prioritera och acceptera att livet är en blinkning i evigheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar