onsdag 14 augusti 2024

Den som spar, har - mycket bra kvar....

Jag cyklade ut i skogen med sax och plastkasse i eftermiddags. Fyllde den med ljung och band årets ljungkrans. Om tre månader är det dags att binda adventskransen.....


Före..


...Efter!

När all ljung var bunden, så kom jag på att jag tänkt göra ljung-likör också. Hittade ju ett recept på det när jag läste "Sannas likörbok", men i detta nu känns det som att jag skjuter upp det till nästa år. Har "duschat av mig skogen" (från fästingar - förhoppningsvis-) och tänker att det kan vara bra att spara på en del saker också!


Något som låg sparat i "mitt rum" var ett av barnbarnens vävram, påbörjad för x antal år sedan. Idag fick hon anledning att göra klart.
Vi har ju haft barnbarn här över natten. Eric kom efter sin fotbolls-skola i går eftermiddag och fick saft och bulle, ett par timmar senare kom Jennifer från sitt gymnastikläger. Jag hade gjort köttbullar med potatis och gräddsås och vi kunde sitta ute och äta. Sen fikade vi med te och äppelkaka framför Allsången på tv, och vi sjöng alla med, det var riktigt mysigt.
I morse gick maken och jag på gym som vanligt, barnen sov så gott. Väl hemma, gräddade jag plättar till Eric som skulle vara på fotbolls-skolan kl 9. Jennifer började inte gymnastiken förrän kl 12.30, så vi hann både spela Kina-schack, Vänd-tia och Dam och så plockade jag fram den här gamla vävramen som hon färdigställde medan jag lagade hennes lunch.
Sen skjutsade vi henne till Fyrishov, men jag lovade att hon sak få montera sin väv (det ska bli en gris, som ett karott-underlägg) nästa vecka, när dom kommer tillbaka!

Och som Sofia Sievertsdotter skriver;
Det är inte säkert att vi får mer gjort bara för att vi springer eller tänker snabbt. Om vi hela tiden är på språng blir tanke och handling en reflektion av jäkt. När vi saktar ned tankar och steg ser vi tydligare var vi ska placera nästa fot. Om vi är selektiva med vår tid, och går långsamt fram, blir vi mer lyhörda och produktiva.

Det måste ju betyda att det kan vara "av godo" att spara på saker...??!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar