lördag 10 augusti 2024

Mor-dotter-dejt

Jag har räknat och tänkt tillbaka och inser att jag och mina döttrar haft dessa "dejter" i 15-16 år. Från början var det bara min yngsta och jag, medan den äldsta var på utbytesår i USA eller på resa i världen. Men de flesta gånger har vi varit alla tre, och det är så himla mysigt!
I starten var det mest jag som stod för allt, men numera kan jag luta mig tillbaka och överlämna en del till döttrarna. T ex så undanbad jag mig att köra till Lidingö, dit årets resa skulle gå. Jag blir så stressad av att köra mot/i Stockholm med alla filer, på- och av-farter och den täta trafiken. Så igår satt jag lugnt i baksätet och en dotter körde och en annan beskrev vägen. 
En annan sak som jag slapp, var att plocka bort de stora spindlarna i taket över min säng, när vi skulle sova igår. Det gjorde den yngsta, hon tog lådan med yatzy och föste försiktigt ned en spindel i taget och släppte ut genom fönstret.

'

Gårdagseftermiddagen startade med en fika på Elfsvik gårdsbistro, ett mysigt ställe med olika djur, blomster- och grönsaksodlingar, gott fika, hantverk och antikviteter i vackra byggnader.


Granne med det, låg vårt natthärbärge; Villa Lovik, det styckades av från Elfviks gård i slutet av 1800-talet och en häradshövding lät uppföra en villa här och detta lusthus. Själva villan brann ner i slutet av 1920-talet och en arkitekt byggde upp Villa Lovik som privatbostad. På 50-talet blev det konferensgård.


Numera finns också en liten, men väldigt mysigt spa-del, där vi tillbringade sena eftermiddagen.


Vi fick ett fint rum, med vackert ljusinsläpp. Efter spa, blev det ansiktsmasker och bubbel på rummet, innan middagen i matsalen med vackert läge mot Höggarnsfjärden där man såg de stora finlandsfärjorna gå ut på kvällskryssning.


Morgonen startades med löptur respektive promenad och därefter ett morgondopp. 
(Förutom yngsta dottern som har bihåleinflammation och valde att sova ut.)
Därefter smakade frukosten utsökt och så bar det av mot Uppsala igen, vi gjorde bara en avstickare till Butiken på Landet vid Fredrisklund, där det inhandlades jeans på rea.

Och hon som var utan barn för första gången på ett år, har klarat sig bra. Visserligen har det face-pratats 6-7 gånger, men ingen abstinens. Hon uttryckte det som att våra "dejter" hör till årets höjdpunkter, och den yngsta tyckte att vi skulle börja göra det oftare.

Sådant värmer ett modershjärta!

Väl hemma igen, bjöd maken på kantarell-toast,  han hade plockat massor av gula kantareller igår! Döttrarna är hemma, respektive på tåget påväg mot sitt hem. Och maken och jag ska bara hämta oss en smula, innan det är dags att hämta hit tre barnbarn som ska passas ikväll och över natten!









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar