söndag 4 september 2022

Vad ska vi göra idag farmor?

Frågan ställdes vid frukosten-som kunde intas utomhus!
Farfar skulle iväg och spela golf på 9-hålsbanan, föräldrarna hade flyttbestyr att hålla på med. Jag svarade; -Vi kan väl gå på en utflykt.
Det mottogs med glada miner, jag vet att jag tänkte, var det verkligen så här lätt att ha barn? Dom la fram Kalle Anka tidning och ett spel. Jag fixade fika och filt och så gav vi oss iväg.



Vi gick via Eriksbergsskolan, där vi skulle plocka kastanjer, till ett planerat pyssel. Sen blev det ett stopp på Kung Björns hög med fika, spel och Kalle Anka. Nästa stopp blev vid Waldorf-skolan och släng-gungan, och fika nr 2. 
Vi var ute i 4 timmar och de tappra barnen gick dryga 6 km utan minsta antydan till klagomål. Återigen tänkte jag; var det verkligen så här lätt att ha barn?
Vi hittade ett äppelträd på hemvägen. Fyllde ryggsäcken med äpplen och så fick dom hjälpa till att baka en äppelkaka när vi kom hem. Det var spännande att få använda den stora förskäraren. Det var svårt att knäcka ägg utan att få med äggskal. Det var gott att provsmaka degen!

Det är söndagskväll och vi har gått igenom den kommande veckan. När man hör logistiken kring barnfamiljens förehavanden så minns man. Ja, sådär fullspikat var det. Fotboll, gymnastik, jobb, bilen på verkstad, matsäckar som ska packas, gympakläder, läxböcker i ryggsäcken, vad blir det för väder, vilka kläder ska barnen ha? Vem gör vad? Vilka tider är det som gäller?

Det är skönt att bara behöva vara "grädden på moset" nuförtiden. Och så länge man får frågan; Vad ska vi göra idag farmor, så vet man ju att man ligger på plus. Och det är väldigt trevligt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar