onsdag 28 september 2022

Jag längtar till Italien...

.... fast egentligen gör jag ju inte det precis nu, eftersom det var därifrån jag kom hem igår! Två ljuvliga veckor har maken och jag tillbringat på Sardinien.

Härligt högsommarväder, fantastisk natur, ljuvlig badtemperatur och MÅNGA bad, underbar mat, gott vin och massor av minnen att spara! Vi har gått mycket, cyklat och bilat runt i en hyrd liten Fiat. Dock är ön för stor att ta sig runt och vägarna är krokiga och bitvis smala så milen tar så mycket längre tid att tillryggalägga, så vi nöjde oss med att utforska nordvästra delen. Men den hade så mycket att erbjuda så det räckte till!






Alghero den gamla staden som vi bodde ett par km utanför. Hit promenerade vi ofta längs en fin strandpromenad. Vi åt på små mysiga trattorier och strosade bara runt i gränderna och utefter stadsmuren.




Vi bodde i ett större hotellrum med pentry så frukosten, och någon gång lunch eller kvällsmål fixade vi själva och avnjöt på vår balkong med utsikt över pool, hustak och hav. Inte svårt att hitta godsaker på matmarknaden!





Det var inte heller svårt att hitta godsaker på de olika trattoriorna!


Och goda viner från Sella Mosca, vingården strax utanför stan.


Och likören Mirta, gjord av myrten som växte vilt.


Myrtenbuske med de röda bären som blir likör!







Och så det ständigt närvarande havet! Vilken lisa för själen att varje dag vistas vid havet Tomgloendet mot horisonten, ljudet av vågorna mot strandkanten, de svalkande underbara simturerna i det salta vattnet, solnedgångarna, promenaderna i den vita sanden.
Än så länge finns det fortfarande kvar en del av allt i min kropp, men jag gissar att jag kommer att längta till Italien igen. Liksom Birger Sjöberg skrev i sin text Längtan till Italien





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar