måndag 12 september 2022

Höst-pyssel






De två barnbarnen som bor hos oss nu är inte svåra att aktivera! Förutom det organiserade (fotboll med träningar, cuper och matcher och gymnastik med långa träningspass) så tycker dom om att cykla, gå i skogen, vara på utflykt, spela spel, lyssna på högläsning, baka, laga mat, sy på symaskinen, rita och pyssla, se på film och spela tv-spel. Det är aldrig sura miner när dom ska till skolan, dom är väldigt måna om att komma i tid. Och det är många funderingar och frågor om aktuella händelser och om liv och död. Ibland har man svårt att svara, men jag gör mitt bästa och slås av hur vetgiriga barn är och ofta hur kloka kommentarer som fälls. 

Och hur konstnärliga dom kan vara! Titta på de två övre bilderna med de två fåglarna som sitter på en liten gren, bara tillverkade av naturmaterial som samlats i skogen. Jag tycker att dom är alldeles bedårande. 7-åringen och jag gjorde en "höstbricka" igår, med små figurer tillverkade av naturmaterial. Jag gjorde också ett hösthjärta med rönnbär som fick ersätta den skräpiga ljung-kransen, som borde tagits ner för länge sedan. Även jag tycker om att pyssla!

Idag har jag lovat att hämta barnen direkt när skolan är slut, dom ville slippa fritids, och jag får passa på att umgås lite extra med dem idag, för inatt klockan 03:30 kommer en taxi och hämtar upp maken och mig. Vi drar söderut för 14 dagar.

På återseende!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar