torsdag 21 juli 2022

Livet är gott!


Så blev vi med hund!
Dessutom har vi i skrivandets stund "blivit med trollslända"..... En stor rackare flög in i vardagsrummet och sitter nu och slår med sina vingar mot fönsterrutan i ett försök att ta sig ut i friheten igen. Och ja, jag borde hjälpa den, men till saken hör att jag inte vågar. Alla slags kryp större än småflugor, knott och myggor får blodet att isa sig i mina ådror och jag bara klarar inte av att gå nära. Samtidigt kan jag faktiskt tycka att en trollslända svävandes över en vattenspegel är så vackert, dom har ju fantastiska färger. Jag har t om broderat trollsländor en gång i tiden. Men att ha dom i vardagsrummet och att komma nära, där går min gräns. Får se om maken kan komma till min räddning så småningom.

Men tillbaka till hunden. Matte har rest till Italien, och då får "mormor"och "morfar" rycka in. Lilla vovven är inga större bekymmer eftersom detta är hennes andra hem, det var här hon växte upp och vi är såta vänner. Blir bara lite jobbigt för henne när barnbarnen kommer på besök och är för närgångna. Då markerar hon genom att morra och visa tänderna och så gläfser hon i luften. Än så länge har hon aldrig bitit på riktigt, men det törs man inte riktigt lita på.
I förmiddags tog vi en cykeltur till Vårdsätrabadet, innan det blev för mycket folk och för varmt. Maken och jag turades om att bada och så satt vi i skuggan och läste innan vi drack vårt medhavda iskaffe och cyklade hem igen.
Termometern visar över 34 grader så vi väntar med middagen och grillar tjocka entrecoté när det blivit svalare och så sitter vi ute i trädgården till sent och njuter sommarkvällen!
Det kanske blir "lugnet före stormen".....
Imorgon kväll ska vi ha middag här för våra norska vänner som är i staden på besök, de två barnen som våra äldsta pojkar tillbringat så många barndomssomrar tillsammans med. Det var ju dock ett tag sedan, så de fyra vännerna har nu utökats till 17 personer! Så då blir det livat för lilla vovven, och jag får göra ett uppehåll med skrivandet igen. På lördag fortsätter nämligen kalasandet, då min syster bjudit in till buffé  för att fira sin födelsedag. 
Men med "coronapandemin" i minnet så njuter vi av att kunna få umgås och träffas! 
Så jag klagar verkligen inte, varken på umgänge eller höga temperaturer!
Livet är gott!
....tja, möjligen förutom den där trollsländan då.....

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar