torsdag 7 juli 2022

Feng Shui eller Kon Mari.....

... ja alltså, det är ju egentligen två helt olika saker. Feng Shui handlar mer om inredning, medan Kon Mari är en japansk kvinna som visar hur man kan rensa och städa efter hennes metod.
Med det sagt vill jag bara berätta att jag känner en slags tillfredsställelse i kväll! I dagarna två har vi städat, röjt och rensat i uteförråd och inneförråd och varit två vändor till miljöstationen med skräp. Det blev också en liten hög med grejer som ska lämnas till loppis.  Och när jag nu kliver in och tittar på ordningen och redan i dessa två rum, så känns det så härligt. Det är överskådligt och nästan befriande, som att man blivit av med en börda!

Så länge det nu varar.....
Igår tillbringade jag också ganska många timmar i köket. Dels för att baka, men också för att vi skulle få gäster till kvällen.


Det blev kardemummabullar,


och grahamsskorpor.

 


Till förrätt igår, blev det granbarksost i vilken vi doppade selleristjälkar, morotsstavar, dadlar och prosciutto-lindade grissini till en väl kyld cava.




Till varmrätt gjorde jag något jag aldrig tidigare lagat, men som jag länge velat prova. Vitello Tonnato, dvs kalvstek lagad i ugnen på låg temperatur i vitt vin och selleri, till det serveras en tonfisk-sås som även innehåller sardeller, kapris, majonäs och vitt vin.
Som tillbehör serverade jag en ruccolasallad med ugnsbakade små tomater och parmesan och så nybakat bröd. Vi drack ett Piemonte-vin till.
Det var lite nervöst när jag skulle skära upp steken, eftersom ugnstermometern gick sönder under till-lagning, så jag fick gå bara på känsla. Men tack och lov blev det bra, t o m perfekt!

Desserten glömde jag bort att fota, det var limoncello-marinerade, färska jordgubbar varvat i glas med mandelskorpsmulor och en vispad mascarponekräm.

Det var så roligt att ordna den där middagsbjudningen och vi hade en så trevlig kväll med våra vänner. Måste se till att göra om det snart igen

Men först på programmet står nu min Islandsresa. Jag har precis packat resväskan. Lagt ned både långkalsonger, vantar, mössa och regnställ. Väderleken ser sisådär ut. Men jag är taggad! 
Så nu blir det ett ganska långt uppehåll här, jag kommer tillbaka till Sverige den 19 juli.
På återhörande!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar