fredag 15 juli 2016

Sommarlycka!


Min tanke för året 2016 var att försöka leva mer "här och nu",  Kan säga att ett bättre sätt att leva "här och nu", är att umgås med barn.
Visste jag det när jag var hemma med mina egna barn? Eller var det bara ett "jagande" då, så många måsten och så mycken längtan efter annat att uppnå? Jag vill tro att det inte var så, att jag njöt av stunderna, Men sanningen är nog att jag då och då kände mig låst och instängd, var trött och längtade efter annat. 
När jag inte fick sova på nätterna pga barn som vaknade och skrek, när jag fick mjölkstockning och sårade bröstvårtor och det var en plåga att lägga barnen vid bröstet. När pojkarna ständigt blev osams och bråkade, när allt i köket var kladdigt och smuligt, man inte hann diska undan efter maten eller plocka undan leksaker som låg över hela lägenheten, smutshögarna växte liksom grushögarna i hallen... Det var inte alltid så enkelt att tänka på "här och nu" då!

Det är kanske fördelarna  med att vara farmor istället för mamma.
Jag har samlat många fina ögonblick i umgänget med mina barnbarn idag. En aktiv dag, men när tiden inte spelar någon roll, utan den är avsatt för att bara vara med barnen, så ger det så mycket tillbaka.
Se bara på bilden med lille Eric som håller i smultron på strå. Sommarlycka! Stund att spara till vintermörkret sänker sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar