fredag 20 juli 2012

Ska man kanske sadla om till frisör eller kock?

Så är maken nyklippt! Jag är hans privatfrisör sedan många år. Började klippa håret på pojkarna när dom var små och då ville maken hänga på, han tycker nämligen inte om att gå till frisören, men med mej har det gått bra! Och han fixar ju mina tänder vid behov så visst kan jag bistå honom med klippning varannan månad. Jag fick även klippa mamma och pappa de sista åren och nu har min moster också fått hjälp när jag är där på besök. Tycker faktiskt det är ganska kul, och så tokigt blir det inte-om ni frågar mej.
Nu när vi ätit ute på restaurang de senaste tre dagarna tycker jag också det är väldigt kul att laga mat. Dessutom tycker jag att det blir minst lika gott. Ibland känns restaurangmaten så tillkrånglad, med konstiga ingredienser eller sammansättningar. Och kraven på att det ska smaka extra bra när man äter ute tycker jag har ökat med åren, så ibland blir man lite besviken.
Fast idag blev jag faktiskt besviken på min mat också, men det berodde på köttet. Jag hade köpt dyra lammkotletter som var otroligt sega och tråkiga-men det ska  affären få veta nästa gång jag handlar. Tillbehören var dock mycket goda; en bönsallad med ugnsbakad aubergine och tomat, fetaost, färsk basilika och timjan, hackad rödlök och en god dressing över alltsammans. Till det nybakt bröd, stark ost och ett bordeaux-vin. (Och jag hade bara druckit ett glas innan jag klippte maken...)
Nu ska jag dricka upp resterande vin och titta på filmen "Walk the line".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar