söndag 23 juli 2023

Kaffe-rep, boule och blåbärsplockning


Kaffe-kalas hos storasyster i fredags, när hon fyllde 77 år! Det låter så mycket när jag skriver det; 77! Men när jag tittar på min syster så stämmer det inte alls. Hon är vacker och oerhört vital och aktiv. Inte alls det man förknippar med den aktningsvärda åldern 77 år. Så jag hoppas att hon och jag är lika när det kommer till det! Det blev en lång, och oerhört trevlig eftermiddag tillsammans med flera av hennes vänner som slutit upp och så brorsan och hans fru.


Och lördageftermiddag hade vi stämt träff med goda vänner på "Bouleråker". Det är boule-banor som byggts upp nedanför Ulleråker intill Fyrisån. Där står också två food-trucks uppställda. En med öl, vin och drinkar och en med hamburgare. Riktigt mysigt och fullt av folk, i den ljumma juli-kvällen. Vi drack Margaritas och spelade några omgångar boule, innan vi cyklade hem till våra vänner och blev bjudna på middag på deras inglasade balkong. Så kvällen/natten blev sen innan vi kom hem.


Idag har vi varit i skogen och plockat blåbär som vi sen rensat och fryst in. Och nu har vi avnjutit en söndagsmiddag i den varma solen på altanen, tillsammans med yngsta dottern. Imorgon börjar hon arbeta igen. Vi ska dra till skärgården och hälsa på min kusin och hennes man ett par dagar. Sedan drar vi vidare norrut på obestämd tid.
Så nu blir det ett litet uppehåll här med skrivandet. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar